Oud nieuws

Boogy met pensioen !!!

38 jaar geleden kwam Guido de Monroe binnen getreden.

In de machining mocht Guido beginnen, in de verte hield zijn vader hem in het oog tijdens het chromeren want overal was Guido iets aan het proberen. Als de afdeling ging eten was Guido altijd iets later maar de afdeling stond wel onder water.

Op jonge leeftijd kreeg Guido de microben van het ABVV, maar voor de bazen zat dat niet mee, hij zat wel tussen de 4 muren maar nam veel vakbondsuren.

Guido kwam altijd op voor de mensen op de vloer, de directie lag wel op de loer, maar dat interesseerde Guido geen moer.

Wij zullen hem gaan missen tussen deze muren maar geen nood er wonen veel collega's in zijn geburen.

Guido wij wensen u heel veel geluk en geniet van het leven !!!!

Carine bedankt !!!

Wie kent Carine niet?

Alleen ga je ze niet meer tegen komen op de vloer van Tenneco want Carine heeft besloten om haar loopbaan bij Tenneco stop te zetten (op 01/01/15), we zullen ze zeker missen en wensen haar veel succes in de nieuwe uitdagingen die ze zeker en vast met beide handen zal aanvaarden en met het zelfde enthousiasme zoals ze steeds haar syndicaal werk bij onze fractie heeft vervuld. Haar vervangen zal moeilijk zijn maar we zullen toch zeker ons uiterste best doen om jullie de dienstverlening te verzekeren die jullie verdienen.

 

Mededeling van de directie (04/07/2014)

Sociaal Plan goedgekeurd door onze medewerkers!

 Directies en vakbonden  zijn tevreden u te kunnen informeren dat  gisteren het sociaal plan van de arbeiders en de bedienden door een overgrote meerderheid is goedgekeurd.

Dit betekent concreet dat we nu de nodige stappen zetten om het plan te concretiseren en goedkeuring te krijgen van de betrokken instanties (VDAB, Ministeries).

Wij begrijpen dat er nog verschillende vragen zijn met betrekking tot de concrete inhoud voor iedere mogelijke betrokkene. Volgende week zullen formulieren worden verspreid waarop u kan aanduiden waarover u persoonlijke informatie wenst te ontvangen (uitleg, individuele berekening, …). Een vraag voor informatie is natuurlijk geen definitieve beslissing en dus niet bindend.

Nadien zal u op een infosessie (in groep en individueel) uitgenodigd worden en uitleg krijgen over uw persoonlijke situatie en mogelijkheden.

Wij houden jullie op de hoogte van de startdatum van de intekenperiodes voor de verschillende opties.

Met de goedkeuring van het sociaal plan kunnen we ons nu opnieuw volledig focussen op de toekomst. Onze site in Sint-Truiden heeft nog veel mogelijkheden en we hopen deze samen te realiseren. Daarom is het belangrijk dat onze communicatielijnen open en gezond blijven,  ons overleg constructief is en dat we in deze economisch uitdagende  omgeving blijven samenwerken om goede oplossingen uit te werken voor onze site.

We zijn één groot team!

 

De directie

Een Zwarte dag voor Tenneco

Bij Tenneco in Sint-Truiden zijn 250 banen bedreigd (210 arbeiders en 40 bedienden), of ongeveer 20 procent van het personeelsbestand.  Een deel van de productie verhuist naar Oost-Europa. Dat blijkt uit een intentieverklaring van het bedrijf, dat kampt met een dalende automarkt in Europa.

Tenneco heeft de intentie om de meer manuele producten met een laag volume te verhuizen naar Oost-Europa. Sint-Truiden zou zich dan concentreren op de geautomatiseerde productie van grote schokdempervolumes, en de productie van hoogtechnologische componenten en schokdempers.

Met de herstructurering wil de Amerikaanse groep - bekend van de merknaam Monroe - kosten besparen in West-Europa, dat kampt met een dalende vraag naar auto's.